Удосконалення майонезних соусів з перспективною сировиною - Тарнавський, Ілля Сергійович; Бахмач, Володимир Олександрович (My University, 2021)
Майонези та соуси–це популярні та перспективні продукти харчування, що займають провідне місце серед виробництва та споживання різних соусів та приправ на жировій основі. Майонез легко засвоюється організмом та може використовуватись для харчування всіх груп населення, в тому числі для профілактичного, лікувального та дієтичного харчування. Його використовують не тільки як приправу до різноманітних кулінарних страв для підвищення їх поживності та збагачення смаку, що сприяє збудженню апетиту і покращення травлення, але і як самостійний бутербродний продукт.

Mayonnaises and sauces are popular and promising food products that take a leading place in the production and consumption of various fat-based sauces and seasonings. Mayonnaise is easily absorbed by the body and can be used for nutrition of all population groups, including preventive, therapeutic and dietary nutrition. It is used not only as a seasoning for various culinary dishes to increase their nutrition and enrich the taste, which helps stimulate the appetite and improve digestion, but also as an independent sandwich product.
Keywords: майонез; компаунд; харчування; контроль виробництва; mayonnaise; compound; food; production control; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів