Розробка інформаційної системи ризик аналізу на трубопровідному транспорті високого тиску - Волкодав, С. В.; Іващук, Вячеслав Віталійович (My University, 2011)
Прогресивне старіння трубопроводів приводить до того, що кожен рік число нещасних випадків збільшується на 10-15%. Це тому, що середній термін служби газопроводу більше 25 років. В існуючих системах магістральних газопроводів, побудованих в основному в 50 - 60 роки, знос основних фондів становить 63%, 68% лінійної частини. Зростаючі потреби промисловості, комунального господарства та населення в енергії вимагають високої ефективності існуючої бази. Progressive aging pipelines leads that each year the number of accidents increased by 10-15%. This is because the average lifetime of gas mains over 25 years. The existing system of trunk gas pipelines built mostly in the 50 – 60 years, depreciation of fixed assets is 63%, 68% of the linear part. The increasing needs of industry, communal services and population energy in putting the search efficiency of an existing base.
Keywords: магістральний газопровід; ризик аналіз; trunk pipeline; risk assessment; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка