Особливості ціноутворення в різних конкурентних структурах - Бєлова, Тетяна Геннадіївна; Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна (My University, 2011)
Розглянуто значення конкуренції у встановленні цін. Наведено теоретичні підходи щодо особливостей ціноутворення в різних конкурентних структурах, а саме в умовах досконалої конкуренції, монополії, монополістичної конкуренції і олігополії. Визначено ступінь впливу фірми на встановлення цін на ринках різного типу.

The role of competition in setting prices. Theoretical approaches to the various features of competitive pricing structures, namely in conditions of perfect competition, monopoly, monopolistic competition and oligopoly. The degree of the firm on pricing in the markets of various types.
Keywords: конкуренція; competition; кафедра маркетингу; ціна; конкурентна структура ринку; досконала конкуренція; монополія; монополістична конкуренція; олігополія; price; competitive market structure, perfect competition; monopoly; monopolistic competition; oligopoly