Переосмислення ролі системи освіти - Межинська-Бруй, Олена Юріївна (My University, 2015)
Природна цікавість людини може бути двигуном успіху в житті, і вона закликає до цілісної перебудови усієї системи освіти, а не лише до часткових змін. Будь-яка система, чи то біологічна чи політична, складається зі взаємопов'язаних наборів підсистем. Зміна тільки однієї або двох частин системи може бути корисною, чи шкідливою, чи без помітного ефекту, залежно від того, як зміна взаємодіє з іншими аспектами системи. The natural curiosity of man can be the engine of success in life, and it calls for a holistic restructuring of the entire education system, not just piecemeal changes. Any system, whether biological or political, is composed of sets of interrelated subsystems. Changing just one or two parts of the system may be useful or harmful, or no noticeable effect, depending on how the change interacts with other aspects of the system.
Keywords: система освіти; роль освіти; education system; role of education; кафедра економіки праці та менеджменту