Вплив УЗ-обробки на стійкість напоїв бродіння - Зубченко, Віктор Сергійович; Вітряк, Оксана Павлівна; Ткаченко, Любов Володимирівна (My University, 2008)
Наведено результати досліджень впливу УЗ-обробки на стійкість напою бродіння «чайний гриб», який одержують в результаті життєдіяльності змішаної популяції мікроорганізмів Medusomyces gisevii V, що складається з культур дріжджів та оцтовокислих бактерій. Для змішаної популяції визначено оптимальні параметри дїі' УЗ-обробки для досягнення максимального ефекту стійкості напою бродіння при збереженні його якісних показників впродовж 14—15 діб. The results of studies of the influence of ultrasound treatment on the stability of the fermentation beverage "tea mushroom", which are obtained as a result of the activity of a mixed population of microorganisms Medusomyces gisevii V, consisting of cultures of yeast and acetic acid bacteria. For the mixed population, the optimal parameters of ultrasound treatment were determined to achieve the maximum effect of the stability of the fermentation beverage while maintaining its qualitative parameters for 14-15 days.
Keywords: УЗ-обробка; стійкість; напої бродіння; змішана популяція; Ultrasound processing; stability; fermentation drinks; mixed population; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства