Холодильна технологія харчових продуктів - Масліков, Максим Михайлович (My University, 2007)
Розглянуто склад і властивості харчових продуктів, зміни, що відбуваються в них, способи холодильного оброблення, методи розрахунку режимів охолодження, заморожування, зберігання, прилади для контролю цих режимів. Наведено технології вироблення харчових продуктів, що найчастіше є об’єктами холодильного оброблення.

The composition and properties of food products, changes in them, methods of cold processing are explained. Calculating the modes of cooling, freezing, cold storage and devices for the control of these modes are described. The technologies of food production, often being the objects of the refrigeration process, are described.
Keywords: харчові продукти; food products; технологія; охолодження; замороження; холодильне зберігання; technology; cooling; freezing; cold storage; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв