Грек, Олена ВікторівнаМихалевич, Артур ПетровичТимчук, Алла ВікторівнаОнопрійчук, Олена Олександрівна2021-07-262021-07-262021Патент на винахід № 124110 UA, МПК А23С 17/00 (2021.01) Спосіб виробництва ферментованого напою / Грек О. В., Михалевич А. П., Тимчук А. В., Онопрійчук О. О. ; заявник Національний університет харчових технологій НУХТ. – № a 201903487 ; заявл. 08.04.2019 ; опубл. 21.07.2021 ; Бюл. № 29, 2021 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34897Винахід стосується способу виробництва ферментованого напою, що включає пастеризацію молочної основи, охолодження до температури заквашування, внесення закваски, сквашування, охолодження, розлив, причому як молочну основу використовують маслянку, яку пастеризують при температурі 56-90 °C протягом 5-10 хв, додатково перед сквашуванням вносять наповнювач у кількості 8-10 %, для отримання якого митий та подрібнений до гомогенної консистенції буряк пастеризують за температури 68-70 °C протягом 4-5 хв, перемішують з охолодженою до температури заквашування маслянкою з наступним отриманням молочно-овочевої суміші, в яку вносять закваску для йогурту з наступним складом мікрофлори: Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. diacetylactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris., після чого направляють на сквашування.otherферментований напіймаслянкабурякмолочно-овочева сумішкафедра технології молока і молочних продуктівbuttermilkbeetmilk-vegetable basefermented drinkСпосіб виробництва ферментованого напою (Патент на винахід №124110)Technical Report