Моделювання поведінки пористого каркасу фільтрувального елементу при мембранному розділенні рідких дисперсних систем - Пащенко, Богдан Сергійович (My University, 2020)
За допомогою імітаційного моделювання отримано числові значення розподілу пористості фільтрувального елементу під дією експлуатаційного навантаження. Це дозволяє більш ефективно використовувати мембранні методи розділення у харчових технологіях, шляхом врахування апаратурно-технологічних режимів їх роботи.

Using simulation modeling, the numerical values of the porosity distribution of the filter element under the influence of the operating load were obtained. This makes it possible to more efficient use of membrane separation methods in food technology by taking into account the hardware and technological modes of their operation.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра експертизи харчових продуктів; комп'ютерне моделювання; пористий каркас; фільтрувальний елемент; мембранне розділення; рідкі дисперсні системи; department of foodstuff expertise; computer modeling; porous frame; filter element; membrane separation; liquid dispersion systems