Виділення ендофітних бактерій з насіння сосни звичайної - Буценко, Людмила Миколаївна; Тимофієнко, Михайло Володимирович (My University, 2024)
Встановлена наявність ендофітної мікробіоти у насінні сосни звичайної (Pinus sylvestris L.) – 20% насінин були інфіковані ендофітними грампозитивними спороутворюючими паличками. На основі даних первинної ідентифікації їх віднесено до бактерій роду Bacillus, що мають цінність для розроблення біотехнологічних препаратів для рослинництва.

The presence of endophytic microbiota in the seeds of Scots pine (Pinus sylvestris L.) was established - 20% of the seeds were infected with endophytic gram-positive spore-forming rods. Based on the data of primary identification, they were assigned to bacteria of the Bacillus genus, which have value for the development of biotechnological preparations for crop production
Keywords: ендофітні бактерії; сосна звичайна; біотехнологічні препарати; кафедра біотехнології і мікробіології; endophytic bacteria; scots pine; biotechnological preparations