Дослідження впливу зміщення осі контакту присоски відносно центра тяжіння структурних елементів групової упаковки на зусилля їх утримання - Якимчук, Микола Володимирович; Гавва, Олександр Миколайович (My University, 2016)
За результатами досліджень можна стверджувати, що величина вакууму в присосці суттєво залежить від величини відхилення осі присоски від центра ваги упаковки і менше - від кута зміни напрямку вектора сили інерції. According to the research it can be argued that the value of the vacuum in prysostsi essentially depends on the sucker axis deviation of the center of gravity and less packaging - the angle change of direction of the vector force of inertia.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; присоска; групова упаковка; зміщення осі; displacement axis; packaging group; osculum