Мельник, Оксана ЮріївнаКовбаса, Володимир МиколайовичКовалевська, Єлизавета Іванівна2013-03-042013-03-042002Мельник О. Ю. Дослідження впливу добавки цукру на реологічні властивості клейстерів модифікованих крохмалів / О. Ю. Мельник, В. М. Ковбаса, Є. І. Ковалевська // Наукові праці ОДАХП. – 2002. – № 24 – С. 291–294.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6686Стаття присвячена дослідженню впливу добавки цукру на реологічні властивості крохмальних клейстерів модифікованих крохмалів, які використовуються в рецептурах багатьох продуктів харчування. Експериментально досліджено та науково обґрунтовано зменшення в’язкості крохмального клейстера модифікованих крохмалів при збільшенні кількості цукру. This article is devoted to the research of the influence of sugar on the rheological properties of starch gel by modified starches that used in many food recipes. Experimentally studied and scientifically grounded reduce viscosity starch paste modified starches by increasing the amount of sugar.uk-UKмодифікований крохмальреологічні властивостіцукорклейстерхарчоконцентратикафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівmodification starchesrheological propertiessugarpastefood concentratesДослідження впливу добавки цукру на реологічні властивості клейстерів модифікованих крохмалівArticle