Нові композиційні сорбційні матеріали для селективного видалення йонів літію - Чабан, Марія Олександрівна; Рождественська, Людмила Михайлівна; Дзязько, Юлія Сергіївна (My University, 2017)
Досліджено властивості синтезованих композиційних матеріалів на основі диоксидів титану та манганую. Вивчено вплив умов синтезу на структурні та сорбційні характеристики матеріалів. Показано, що дані йоніти демонструють значну селективність щодо літію при сорбції з розчинів з великим сольовим фоном. The properties of composite materials based on titanium dioxide and manganese are investigated. The influence of synthesis conditions on structural and sorption characteristics of the materials is studied. It is shown that described ion exchangers show significant selectivity to lithium during sorption from solutions with large saline background.
Keywords: titanium dioxide; manganese dioxide; lithium; ion exchange; діоксид титану; діоксид мангану; літій; йонний обмін