Шишков, Валерій ЗіновійовичНирко, Ярослав ВолодимировичШишков, Андрій Валерійович2020-09-012020-09-012019Шишков, В. З. Охорона праці в цукровій галузі та вимоги до роботодавців стосовно забезпечення безпечного виконання робіт / В. З. Шишков, Я. В. Нирко, А. В. Шишков // Цукор України. – 2019. – № 7-8. – С. 52-57.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31866У статті йдеться про сучасний стан охорони праці в цукровій галузі. Розглянуті модель менеджменту гігієни та безпеки праці, логічна схема розвитку нещасного випадку на виробництві та ієрархія запобігання ризикам які можуть спричинити нещасні випадки та професійні захворювання. Наведені нещасні випадки зі смертельними наслідками свідчать про те, що на підприємствах цукрової галузі в сучасних умовах недостатньою мірою проводиться комплекс профілактичних заходів щодо недопущення виробничого травматизму та професійних захворювань. The article deals with the current state of labor protection in the sugar industry. The model of occupational health and safety management, the logical scheme of development of accidents at work and the hierarchy of prevention of risks that can cause accidents and occupational diseases are considered. These accidents with fatal consequences indicate that the sugar industry in modern conditions is insufficiently carried out a set of preventive measures to prevent occupational injuries and occupational diseasesotherохорона праціцукрова примисловістьнещасні випадки на виробництвіlabor protectionsugar industryaccidents at workОхорона праці в цукровій галузі та вимоги до роботодавців стосовно забезпечення безпечного виконання робітArticle