Пасічний, Василь МиколайовичПолумбрик (Іванова), Манєфа МиколаївнаНеводюк, Ірина ВалентинівнаЦиганкова, Марія Cергіївна2020-06-152020-06-152017Патент на винахід № 114039 UA, МПК А23 L 29/238 (2016.01). Білоквмісна композиція з яловичим колагеновим білком / Пасічний В. М., Полумбрик М. М., Неводюк І. В., Циганкова М. С. ; власник Національний університет харчових технологій. – № а201512725 ; заявл. 23.12.2015 ; опубл. 10.04.2017, Бюл. № 7 2017.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31359Винахід стосується білоквмісної композиції, яка містить суху молочну сироватку, білковий компонент, камідь гуарову, кремнезем, фосфати харчові, причому як білковий компонент містить сухий яловичий колагеновий білок та додатково містить камедь ксантану. Задачею, на вирішення якої направлений винахід, є створення композиції з сухим яловичим колагеновим білком, яка за рахунок використання тваринного білка з високими текстуроформуючими і емульгуючими характеристиками, дозволить виробляти ковбасні вироби без погіршення біологічної і харчової цінності. The invention relates to a protein-containing composition comprising whey powder, a protein component, guar gum, silica, food phosphates, and as a protein component contains dry beef collagen protein and additionally contains xanthan gum. The problem to be solved by the invention is to create a composition with dry beef collagen protein, which through the use of animal protein with high texture-forming and emulsifying characteristics, will produce sausages without compromising biological and nutritional value.proteinбілоккомпозиціяколагенбілкозинcompositioncollagenbilkozineкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівБілоквмісна композиція з яловичим колагеновим білком (Патент на винахід № 114039)Technical Report