Управління пошаровим в об’ємі капілярно-пористого тіла градієнтом вологи - Гапонюк, Ігор Іванович (My University, 2016)
Якість та енерговитрати сушіння пов’язані із пошаровим розподілом теплоти й вологи, із векторами теплоти і вологовмісту. За конвективного сушіння вектори теплоти та вологовмісту не співпадають. Управління векторами теплоти і вологовмісту дозволить покращити якість сушіння та зменшити непродуктивні втрати теплоти. Результати можуть бути використані у науковій та практичній сферах. Quality and energy consumptions of drying are related to layer distribution of warmth and moisture, with the vectors of warmth and content of moisture. At the конвективного drying the vectors of warmth and content of moisture do not coincide. The management of warmth and content of moisture vectors will allow to improve quality of drying and decrease the unproductive losses of warmth. Results can be drawn on in scientific and practical spheres.
Keywords: сушіння; зерно; теплота; енерго-ощадне сушіння; drying; ergy economy drying; grain; energy content; кафедра технології зберігання і переробки зерна