Утилізація молочної сироватки – екологічна проблема молокозаводів - Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Ясінська, Валерія Олександрівна (My University, 2019)
Охарактеризовані екологічні проблеми молокопереробної галузі. Дана характеристика молочної сироватки, її кількісні і якісні показники. Названі переваги і недоліки різних способів утилізації молочної сироватки. Запропонована технологія згущування сироватки, що збільшить її термін зберігання, покращить технологічні показники.
Keywords: молочна сироватка; утилізація; сушіння; згущення; whey; recycling; drying; condensation; кафедра екології та екоменеджменту