Молоткова дробарка для переробки твердих побутових відходів (Патент на корисну модель № 54306) - Іванова, Людмила Іллівна; Якимчук, Микола Володимирович; Патюк, Світлана Василівна (My University, 2010)
Молоткова дробарка для переробки твердих побутових відходів, що містить корпус з розміщеним усередині нього основним ротором з молотками, розташовану у верхній частині корпусу відбивну поверхню, завантажувальний отвір, відбивну плиту, розташовану усередині дробильної камери, та електроприлад, яка відрізняється тим, що верхня частина корпусу та приєднана до неї відбивна поверхня виконані у вигляді логарифмічної спіралі, на кінці якої розташована рухома відбивна плита, яка має форму логарифмічної спіралі та з’єднана з пристроєм для регулювання зазору між рухомою плитою та молотками основного ротора.

Hammer crusher for solid waste containing body placed inside it with the main rotor with hammers at the top of the hull reflective surface loading slot, reflective plate located inside Crushing chamber, and electrical, wherein the upper part of the body and attached thereto reflective surface in the form of a logarithmic spiral, which is mounted on the end of extra rows of rotor hinged hammers, and delicate part of the body is moving chop plate, which has the shape of a logarithmic spiral and connected to a device for adjusting the gap between the moving plate hammers and main rotor.
Keywords: відходи; waste; дробарка; переробка; crusher; processing; кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки