Інтенсифікація теплоперенесення під час стерилізації консервів - Скарбовійчук, Олександр Михайлович; Кепко, Олег Ігорович; Федоров, Володимир Гаврилович (My University, 2010)
Використання кінетичної енергії гріючої пари та охолоджуючої води дозволяє різко збільшити теплообмін із банками у вертикальному автоклаві та є підставою для розробки скорочених формул стерилізації.

Adoption of kinetic energy of steam and cooling water permit abrupt raise of heat exchange with preserve cans in vertical autoclave, it is ground for elaboration of sterilization formulas shortening.
Keywords: стерилізація; автоклав; формула стерилізації; sterilization; autoclave; formulas shortening