Дослідження точності автоматизованої системи керування пневматичного привода запірної арматури - Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій Григорович (My University, 2016)
Об'єктами дослідження є автоматизовані системи управління технологічними потоками цукрового виробництва на основі елементів трубопровідної арматури з розподіленою технологічною схемою і нестаціонарними режимами роботи. Предметом дослідження є математичні моделі елементів і пристроїв системи управління дискової заслінки з електропневматичним позиційним приводом (ЕППП), методи синтезу і реалізації систем керування, з метою отримання оптимального управління по швидкодії в реальному часі. The objects of research are automated control systems for technological flows of sugar production based on elements of pipeline valves with a distributed technological scheme and non-stationary modes of operation. The subject of the study is mathematical models of elements and devices of the control system of a disc valve with an electropneumatic positioning drive (EPD), methods of synthesis and implementation of control systems in order to obtain optimal control in terms of real-time performance.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; автоматизовані системи управління; цукрове виробництво; трубопровідна арматура; пневматичний привід; запірна арматура; точність; automated control systems; sugar production; pipe fittings; pneumatic drive; accuracy; shut-off valves