Структурно-семантичні параметри вторинної номінації в сучасній українській прозі - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2017)
У статті досліджено явище зооморфної метафори як різновиду вторинної номінації в українській художній прозі ХХІ ст., з’ясовано найпродуктивніші моделі метафоричних перенесень у мовотворчості письменників-постмодерністів. In the article the phenomenon zoomorphic metaphor as a kind of secondary nomination in Ukrainian prose XXI century, found most productive models metaphorical translations of linguistic creativity writers postmodernists.
Keywords: вторинна номінація; метафора; метафоричне перенесення; зооморфна метафора; українська постмодерністська проза; кафедра гуманітарних дисциплін; secondary nomination; metaphor; metaphorical transfer; zoomorphic metaphor; Ukrainian postmodern prose