Арсеньєва, Лариса ЮріївнаГубеня, Вячеслав Олександрович2014-11-262014-11-262014Арсеньєва, Л. Ю. Технологія хлібобулочних виробів антианемічного призначення для виробництва в закладах ресторанного господарства / Л. Ю. Арсеньєва, В. О. Губеня // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 583.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18679Нестача або дисбаланс поживних речовин - характерна особливість структури харчування населення не лише країн з низьким рівнем доходів, але й економічно розвинених регіонів. Для України актуальною є проблема нестачі заліза у харчуванні, тривале недоотримання якого призводить до поширення захворюваності на залізодефіцитну анемію (ЗДА) серед дітей молодшого віку, жінок та літніх людей. Залізодефіцитні стани також зумовлені недостатньою кількістю в раціоні легкозасвоюваних форм заліза. The lack or imbalance of nutrients - a characteristic structure of nutrition not only low-income but also economically developed regions. For Ukraine actual problem is lack of iron in the diet, prolonged shortfall which leads to the spread of disease to iron deficiency anemia (IDA) among young children, women and the elderly. Iron deficiency also caused by the lack of a diet of easily digestible form of iron.otherпоживні речовиниресторанне господарствохлібобулочні виробиbakery productsnutrients Restaurant Managementкафедра експертизи харчових продуктівкафедра готельно-ресторанної справиТехнологія хлібобулочних виробів антианемічного призначення для виробництва в закладах ресторанного господарстваOther