Спосіб виробництва соусу "Обліпихового" (Деклараційний патент на корисну модель № 152649) - Пушка, Ольга Сергіївна; Коваль, Ольга Володимирівна; Шпилька, Валерія Сергіївна (My University, 2023)
Спосіб виробництва соусу, що включає механічну обробку підготовленої сировини, який відрізняється тим, що обліпиху у кількості 16-24 %, банани у кількості 10-20 % закладають в чашу Thermomix TM6, де одночасно блендують на швидкості 400-600 об./хв. впродовж 20-30 с до утворення однорідної маси та нагрівають до температури 40-50 °C, після чого додають 15 кунжут у кількості 5-9 %, мед у кількості 16 %, воду у кількості 36-48 %, суміш доводять до кипіння та охолоджують до температури 12-14 °C. The method of sauce production, which includes mechanical processing of prepared raw materials, which differs in that sea buckthorn in the amount of 16-24%, bananas in the amount of 10-20% are laid in a Thermomix TM6 bowl, where they are simultaneously blended at a speed of 400-600 rpm. within 20-30 s until a homogeneous mass is formed and heated to a temperature of 40-50 °C, after which 15 is added sesame in the amount of 5-9%, honey in the amount of 16%, water in the amount of 36-48%, the mixture is brought to boiling and cooled to a temperature of 12-14 °C.
Keywords: кафедра готельно-ресторанної справи; соус; термомікс; обліпиха; кунжут; sauce; thermomix; sea buckthorn; sesame