Синтез інтегрованих моделей ежекторів для функціональних модулів пакувальних машин - Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна (My University, 2018)
Протягом багатьох років для науково-інженерного персоналу єдиним доступним підходом до моделювання тепло-гідравлічних процесів у пневмогідравлічних системах було застосування емпіричних і напівемпіричних методів розрахунку. Як альтернативу емпіричним і напівемпіричним методам сьогодні розглядають підходи, в основі яких лежить механіка суцільних середовищ, CFD-методи (Computational Fluid Dynamics), коли система рівнянь Нав’є-Стокса або Рейнольдса вирішується за допомогою чисельних методів. Відсутність профільної бібліотеки для елементів функціональних модулів пакувальних машин є підставою для створення методології основ проведення CFD-розрахунків з метою їх систематичного застосування при виконанні досліджень, у тому числі для пневмосоплових ежекторів. Матеріалами дослідження є ежектори з L-подібною компоновкою, із сопловим перерізом у межах 0,5; 0,7; 1; 2 мм. Методами дослідження є чисельні методи у складі СFD-моделі ежектора. Завданням проведеного дослідження є аналіз можливостей використання пневмосоплових елементів на системах охолодження, знезараження, створення вакууму, введення газових середовищ у споживчу упаковку в технологічних і пакувальних процесах харчових виробництв. For many years, for scientific and engineering personnel, the only accessible approach to modeling heat-hydraulic processes in pneumo-hydraulic systems (PGS) was the use of empirical and semiempirical calculation methods. As an alternative to empirical and semi-empirical methods today, the approaches based on solid state mechanics, Computational Fluid Dynamics (CFD) methods when the Navier-Stokes or Reynolds equations are solved using numerical methods are considered. The absence of a profile library for the elements of the functional modules of packaging machines is the basis for the establishment of a methodology for the bases of conducting CFD calculations with the aim of their systematic application in the performance of research, including for pneumatic blowers. The materials of the study are ejectors with L-shaped layout, with a socket section in the range of 0.5; 0.7; 1; 2 mm The research methods are numerical methods in the CFD-model ejector The task of the research is an analysis of the possibilities of using pneumatic components on cooling systems, disinfection, the creation of a vacuum, the introduction of gas media into consumer packaging in technological and packaging processes self-catering industries.
Keywords: моделювання; modeling; ежектор; ejector; система охолодження; cooling system; знезараження; disinfection; пакувальний процес; packaging proces; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки