Dietary supplements from button mushrooms for the diets of military personnel - Simahina, Galina; Mezhubovsky, Oleksandr; Naumenko, Nataliia; Masliychuk, Olha (My University, 2024)
Проблема забезпечення військовослужбовців раціонально збалансованим харчуванням на основі нових харчових продуктів та дієтичних добавок набирає особливої ваги і має стати актуальним предметом досліджень як науковців, так і практиків. Конструювання, виробництво та споживання нових харчових продуктів для військовослужбовців має здійснюватись лише на підставі науково обґрунтованих і перевірених практикою медико-біологічних принципів, нових технологій перероблення сільськогосподарської та лікарської сировини на оздоровчі продукти і гарантією абсолютної безпеки такої продукції для споживачів

The problem of providing military personnel with a rationally balanced diet based on new food products and dietary supplements is gaining particular importance and should become an urgent subject of research by both scientists and practitioners. The design, production and consumption of new food products for military personnel should be carried out only on the basis of scientifically based and proven medical and biological principles, new technologies for processing agricultural and medicinal raw materials into health products and a guarantee of the absolute safety of such products for consumers
Keywords: харчування військовослужбовців; печериці; дієтична добавка; біологічна цінність; екстремальні умови діяльності; food servicemen; mushrooms; dietary supplement; biological value; extreme operating conditions; кафедра технології оздоровчих продуктів; кафедра гуманітарних дисциплін