Інноваційні технології в будівництві готелів як чинник конкурентноспроможності - Ковешніков, Володимир Сергійович; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна (My University, 2017)
У статті розглядається туризм, як дуже багатогранно розвинена галузь господарства, що є однією з головних складових доходу в деяких країнах і впливає на розвиток економіки і світового співробітництва. Туризм є найдинамічнішою галуззю в багатьох країнах світу і його роль в світовій економіці безперервно росте. Аналізуються сучасні інноваційні розробки, які використовуються при будівництві закладів готельного господарства, а саме: новітні технології виготовлення світловипромінюючого цементу, модульних будинків по типу LEGO, використання пластикових пляшок, будівництво дерев’яних будинків, еластичного бетону для будівництва готелів в країнах з підвищеною сейсмічністю, розробка бетону з вуглекислого газу та 3-D друк будівель. The article considers tourism as a multifaceted developed economic sector, which is one of the main components of income in some countries and the impact on the economy and global cooperation. Tourism is the most dynamic sector in many countries and its role in the world economy is continuously growing Analyzes the modern innovations that are used in the construction of hotel management institutions, namely the latest manufacturing technology light-cement type modular buildings LEGO, the use of plastic bottles, construction of wooden houses flexible concrete for the construction of hotels in the countries with high seismic activity, development concrete with carbon dioxide and 3-D printing buildings.
Keywords: готелі; будівництво; іновації; hotels; building; innovations; кафедра туристичного та готельного бізнесу