Приходько, В. С.Нещадим, Лариса Петрівна2013-11-052013-11-052009Приходько, В. С. Генномодифіковані продукти: прихована небезпека чи благо для людства? / В. С. Приходько, Л. П. Нещадим // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ ст. : тези доп. 75-ї наукової конференції молодих вчених, аспірантів і студентів, м. Київ, 13-14 квітня, 2009 р. - К.: НУХТ, 2009. - Ч. 2. - С. 175.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/10987Прибічники геномодифікованих організмів аргументують можливістю швидко поповнити ринки відносно дешевою продукцією, а супротивники наголошують на небезпеці втручання у генетичний код живої істоти і ризик зміни існуючих систем. В роботі розглянуто, що таке генетично модифіковані продукти, плюси і мінуси, їх використання, вплив на навколишнє середовище, а також на здоров'я людей та тварин. Supporters of genetically modified organisms say about the ability to quickly replenish markets with relatively cheap products and opponents stress the danger of interference to the genetic code of living creatures and the risk of changes in the existing systems. The paper discusses the nature of genetically modified foods, pros and cons of their use, the impact on the environment and on the human and animal health.uk-UKгенетично модифіковані продуктиздоров’ягенетичне забрудненняgenetically modified productshealthgenetic pollutionкафедра екологічної безпеки та охорони праціГенномодифіковані продукти: прихована небезпека чи благо для людства?Thesis