Луцька, Наталія Миколаївна2013-04-022013-04-022012Луцька, Н. М. Дослідження робастної стійкості оптимальної системи керування технологічним об’єктом харчової промисловості / Н. М. Луцька // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2012. – № 44. – С. 71-77.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7186В роботі досліджується оптимальна система керування технологічним об’єктом молочної промисловості, що працює в умовах невизначеності. Наведено математичну модель об’єкта управління у вигляді диференціальних рівнянь та у просторі змінних стану, визначено характеристичні поліноми систем для неперервного та дискретного варіанту. На основі характеристичних поліномів неперервної та дискретної системи проводяться аналітичні та графічні дослідження робастної стійкості системи в межах заданої невизначеності. In the work study the optimal control system of technological objects dairy industry, which is operating under uncertainty. The mathematical model of control object in the form of differential equations and in the space of state variables defined characteristic polynomial systems for the continuous and discrete option. Based on the characteristic polynomials of continuous and discrete system conducted analytical and graphical studies robust stability of the system within the specified uncertainty.робастна стійкістьхарактеристичний поліномобласть поліноміального сімействаінтервальна невизначеністьвласні значенняrobust stabilitycharacteristic polynomialarea of the family of polynomialinterval vaguenesseigenvaluesкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. ЛаданюкаДослідження робастної стійкості оптимальної системи керування технологічним об’єктом харчової промисловості