Вплив газованих напоїв на здоров’я людини - Нещадим, Лариса Петрівна; Кравченко, Катерина Віталіївна (My University, 2010)
Ретельне вивчення впливу газованих напоїв на організм показало, що їх вживання приводить до серйозних захворювань печінки, нирок, сприяє розвитку діабету і хвороби серця. Особливо небезпечною є ортофосфорна кислота, яка вимиває з кісток кальцій. В роботі розглянуто вплив газованих напоїв на організм людини,зібрані рекомендації щодо їх вживання. Careful study of the effect of carbonated drinks on the body showed that their use leads to serious liver disease, kidney disease, contributes to the development of diabetes and heart disease. Especially dangerous is orthophosphoric acid, which leaches calcium from the bones. In this work the effect of carbonated drinks on the human body is considered and recommendations for their use are collected.
Keywords: газовані напої; ортофосфорна кислота; цукровий діабет; ожиріння; sodas; orthophosphoric acid; diabetes; obesity; кафедра екології та екоменеджменту