Чепель, Наталія ВасилівнаФролова, Наталія ЕпінетівнаІванова, Вікторія ДжанівнаУсенко, Віталій Олександрович2012-02-222012-02-222010Дослідження ефірної олії полину лимонного як перспективної сировини для виробництва натуральних ароматизаторів / Н. В. Чепель, Н. Е. Фролова, В. Д. Іванова, В. О. Усенко // Вісник Національного технічного університету ХПІ. - 2010. - № 22. - С. 30-38.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/313В статті показано результати дослідження якісного і кількісного основного компонентного складу ефірної олії полину лимонного, за яким прогнозовано пріоритетні напрямки одержання її фракцій вакуумного фракціонування із заздалегідь спланованими ароматичними властивостями, комбінування яких в різних масових співвідношеннях дозволить одержати харчові натуральні ароматизатори на основі однієї ефірної олії. On the basis of National University of food technologies was processing of essence oils by way fractions vacuum with allocation of fractions of in advance planned aromatic properties is offered. For the task in view decision it is necessary to choose raw materials from which probably to receive fractions of various aromatic properties. The qualitative and quantitative basic componential structure of essence oils from a wormwood lemon has been investigated. Possible aromatic fractions vacuum of essence oils from a wormwood lemon are defined.uk-UKефірна оліяessential oilефірна олія полину лимонногонатуральні ароматизаторивакуумне фракціонуванняwormwood essential oilnatural flavouringsvacuum fractionationкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології оздоровчих продуктівкафедра експертизи харчових продуктівДослідження ефірної олії полину лимонного як перспективної сировини для виробництва натуральних ароматизаторівArticle