Збитковість підприємств як форма прояву тінізації економіки - Осадча, Ганна Григорівна; Степанюк, Алла Василівна (My University, 2016)
У статті досліджено сутність та особливості тіньової економіки. Досліджено взаємозв’язок тінізації економіки та збитковості вітчизняних підприємств. Проаналізовано недоліки спрощеної системи оподаткування. Визначено вплив та застосування кожної групи спрощеної системи оподаткування з метою оптимізації податку на прибуток. Запропоновано основні напрями ефективного механізму функціонування податкової системи та детінізації економіки.
Keywords: тіньова економіка; офшорні зони; податкова оптимізація; спрощена система оподаткування; збитки; податок на прибуток; shadow economy; offshore; tax optimization; simplified system of taxation; losses; рrоfіt tаx; кафедра обліку і аудиту