Тіхонова, Наталія Олександрівна2013-05-142013-05-142013Тіхонова, Н. О. Економіко-екологічні особливості формування продуктового портфелю підприємств м'ясопереробної галузі : автореф. дис... канд. екон. наук : 08.00.04 / Тіхонова Наталія Олександрівна ; НУХТ. - К., 2013. - 21 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7778У роботі узагальнено теоретичні підходи до визначення таких понять, як: продуктовий портфель, органічне виробництво, органічна продукція, харчові добавки та оздоровче харчування. Удосконалено класифікацію типів сучасних харчових продуктів та запропоновано авторські визначення різних типів сучасних харчових продуктів, у тому числі і на основі можливості використання тих чи інших харчових добавок. Визначено ключові фактори впливу на формування продуктового портфелю. Досліджено сучасний стан ринку м’яса та м’ясопродуктів України. Розроблено послідовність дій оптимізації продуктового портфелю із застосуванням кластерного аналізу та обґрунтовано доцільність зміни структури асортименту за рахунок введення органічної продукції.otherформування структури продуктового портфелюекономіко-екологічні особливостіпродуктовий портфельорганічне виробництвоорганічні продуктихарчові добавкиоздоровче харчуванняеко-продуктинатуральні продуктифункціональні продуктикластерний аналізструктура асортиментуеволюційна модельдендритиформирование структуры продуктового портфеляэкономико-экологические особенностипродуктовый портфельорганическое производствоорганические продуктыпищевые добавкиоздоровительное питаниеэко-продуктынатуральные продуктыфункциональные продуктыкластерный анализструктура ассортиментаэволюционная модельдендритыforming the structure of the product portfolioeconomic and ecological featuresproduct portfolioorganic producerorganic productsfood supplementshealth foodeco-productsorganic foodsfunctional foodscluster analysisthe structure of the rangeevolutionary modeldendritesкафедра економіки праці та менеджментуЕкономіко-екологічні особливості формування продуктового портфелю підприємств м’ясопереробної галузі