Вплив методів сушіння на якість та фітокомпоненти рослинних порошків - Вільцова, Наталія Романівна; Бурлака, Тетяна Василівна (My University, 2024)
Процес сушіння рослинної сировини є важливим етапом у виготовленні рослинних порошків, які використовуються у багатьох галузях промисловості, включаючи харчову, фармацевтичну та косметичну. Якість та склад цих порошків напряму залежать від методів сушіння, які застосовуються під час їх виробництва. У цій роботі ми дослідимо вплив різних методів сушіння на якість та фітокомпоненти рослинних порошків. Зазначимо, що фітокомпоненти - це біологічно активні речовини, які містяться в рослинах і мають корисні властивості для здоров'я.

The drying process of plant materials is an important step in the manufacture of plant powders used in many industries, including food, pharmaceuticals and cosmetics. The quality and composition of these powders directly depend on the drying methods used in their production. In this paper, we will investigate the impact of different drying methods on the quality and phytocomponents of plant powders. It is worth noting that phytocomponents are biologically active substances contained in plants that have beneficial health properties.
Keywords: сушіння; фітокомпоненти; рослинні порошки; drying; phytocomponents; plant powders; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв