Молодницька, Олена МиколаївнаКлименко, Лариса СтепанівнаШтангеєв, Валерій Остапович2013-01-242013-01-242009Молодницька, О. М. Дослідження якості меляси з метою додаткового вилучення цукрози / О. М. Молодницька, Л. С. Клименко, В. О. Штангеєв // 75а наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів : тези доп. - 2009. - Ч. 2. - С. 184-185.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5551Обгрунтована необхідність додаткового вилучення цукрози з меляси методом хроматографічного розділення її складових. Досліджено склад меляс різних цукрових заводів. Встановлений підвищений вміст в мелясах солей кальцію, що перешкоджає хроматографічному вилученню цукрози.Substantiated the necessity of additional extraction of sucrose from molasses by chromatographic separation of its components. Researched the structure molasses various sugar mills. Determined high content of calcium in molasses, which prevents chromatographic extraction of sucrose.otherцукрові заводиsugar plantsцукрозамелясахроматографічне розділеннясолі кальціюsugarmolasseschromatographic separationcalcium saltsкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуваннякафедра технології цукру і підготовки водиДослідження якості меляси з метою додаткового вилучення цукрозиThesis