Інтенсифікація процесу очищення жомопресової води для нахиленої дифузійної установки шляхом додавання алюмінієвих реагентів - Валько, Олег Вікторович; Бабко, Євген Миколайович; Олішевський, Валентин Вікторович (My University, 2024)
Результати досліджень показують, що оброблення ЖПВ реагентом «Алюкол» зменшує вміст білкових та пектинових речовин відповідно на 52,3 та 81 %. При чому, пектинові речовини видаляються повніше, ніж білкові речовини. Також встановлено, що раціональна температура проведення процесу оброблення складає 55°С, що в свою чергу не потребує додаткового нагрівання або охолодження оброблюваної води.
Keywords: жомо-пресова вода; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; дифузійна установка нахилена