Вплив редукуючих цукрів на якість смажених картоплепродуктів - Коваленко (Лисогор), Олена Артурівна; Ковбаса, Володимир Миколайович (My University, 2014)
Науковими роботами, проведеними за кордоном і в Україні, доведено, що між вимогами до столової картоплі та картоплі для переробки є суттєва різниця. Генетично обумовлені властивості сорту є вирішальними для переробки. Важливе значення при виготовленні картоплепродуктів має визначення вмісту редукуючих цукрів. Scientific work carried out abroad and in Ukraine proved that between requirements of table potatoes and potatoes for processing are significant differences. Genetically determined characteristics of the variety are crucial for processing. important importance in the manufacture kartopleproduktiv must determine the content of reducing sugars.
Keywords: картоплепродукти; меланоїдини; цукор; kartopleprodukty; melanoyidyny; sugar; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів