Дослідження характеристик оптичних ізомерів (енантіомерів) Carvone після виділення з ефірних олій - Фролова, Наталія Епінетівна; Колядич, Олександр Петрович (My University, 2014)
У статті представлено дослідження способу виділення оптичних ізомерів Carvone в чистому вигляді з ефірних олій кропу, кмину, м'яти Mentha spicata препаративною газовою хроматографією і порівняння їх приналежності до «dR» або «IS» оптичного ряду, значення кута обертання, а також сенсорних характеристик. Отримані дані надають можливість розширити використання компонентів дорогої природної сировини у різних галузях промисловості, визначити справжність пропонованих на ринку ефірних олій, отримувати реактиви і стандарти високої чистоти. The article presents the study of extraction methods of pure Carvone isomers from essential oils of dill, caraway and Mentha spicata mint by preparative gas chromatography. They are classified according to the following parameters: falling into dR or IS optical range; value of rotation angle; sensory characteristics. The acquired data facilitate the use of expensive components of natural raw materials in different industries and enable to determine the authenticity of essential oils and receive reagents of high purity.
Keywords: енантіомери; Carvone; ефірна олія; essential oil; enantiomers; кафедра технології оздоровчих продуктів