Спосіб визначення показника глікемічності харчового продукту (Патент на корисну модель № 40623) - Дорохович, Антонелла Миколаївна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Дорохович, Вікторія Віталіївна; Гуліч, Марія Павлівна; Костенко (Яременко), Оксана Михайлівна (My University, 2009)
У описі патенту наведено методику розрахунку показника глікемічності для будь-якого харчового продукту за допомогою математичних розрахунків, що дає можливість розрахувати оптимальний рецептурний склад з бажаним показником глікемічності існуючих харчових продуктів та для хворих на цукровий діабет. Методика із застосуванням математичних розрахунків є об’єктивною оцінкою. In the patent application describes a method for the calculation of glycemic load any food by mathematical calculations, which makes it possible to calculate the optimal composition of a prescription with the desired glycemic load existing food or for diabetics. Method with the application of mathematical calculations is an objective assessment.
Keywords: гікемічний індекс; показник глікемічності; харчовий продукт; рецептурний склад; вуглеводи; glycemic index; glycemic load; food product; recipe composition; carbohydrates; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів