Дорохович, Антонелла МиколаївнаКовбаса, Володимир МиколайовичДорохович, Вікторія ВіталіївнаГуліч, Марія ПавлівнаКостенко (Яременко), Оксана Михайлівна2013-04-042013-04-042009Пат. 40623 Україна, МПК А 23 L 1/10. Спосіб визначення показника глікемічності харчового продукту / Дорохович А. М., Ковбаса В. М., Гуліч М. П., Дорохович В. В., Яременко О. М.; заявник та патентовласник Національний університет харчових технологій. – заявл. 10.07.08 ; опубл. 27.04.09, Бюл. № 8.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7263У описі патенту наведено методику розрахунку показника глікемічності для будь-якого харчового продукту за допомогою математичних розрахунків, що дає можливість розрахувати оптимальний рецептурний склад з бажаним показником глікемічності існуючих харчових продуктів та для хворих на цукровий діабет. Методика із застосуванням математичних розрахунків є об’єктивною оцінкою. In the patent application describes a method for the calculation of glycemic load any food by mathematical calculations, which makes it possible to calculate the optimal composition of a prescription with the desired glycemic load existing food or for diabetics. Method with the application of mathematical calculations is an objective assessment.otherгікемічний індекспоказник глікемічностіхарчовий продуктрецептурний складвуглеводиglycemic indexglycemic loadfood productrecipe compositioncarbohydratesкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівСпосіб визначення показника глікемічності харчового продукту (Патент на корисну модель № 40623)Other