Пасічний, Василь МиколайовичФедотова, Анастасія ВасилівнаБогдан, Ірина Олександрівна2013-02-042013-02-042009Патент на корисну модель 47542 А Україна, МПК (2009) А 23 L 1/39 Композиція для виробництва сметанних соусів / Пасічний В. М., Богдан І. О., Федотова А. В. ; заявник і патентовласник Національний університет харчових технологій. – № U200908754 ; заявл. 20.08.2009 ; опубл. 10.02.2010. Бюл. №3, 2010https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5995Розроблено композицію для виробництва сметанних соусів, яка включає бульйон м’ясний, рослинні наповнювачі, спеції, сіль кухонну, цукор, харчові добавки, яка відрізняється тим, що в якості рослинних наповнювачів використовуються сушену цибулю, моркву, сушений часник, гірчичний порошок сухі рослинні або молочні вершки, сухе молоко, кориця, сметана, харчові барвники, стабілізуючу суміш на основи гідроколоїдів та харчових солей або борошна пшеничного, композицію спецій та приправ на основі натуральних спецій та приправ, композицію харчових добавок на основі регуляторів кислотності, розпушувач в, емульгаторів, антиоксидантів, посилювачів смаку. A composition for the production of cream sauce, which includes meat broth, vegetable fillers, spices, salt, sugar, food additives, characterized in that as the plant fillers used dried onions, carrots, dried garlic, mustard powder, dry cereal or dairy cream, milk, cinnamon, cream, food coloring, stabilizing compound based on hydrocolloids and food salts or wheat flour, spices and seasonings composition based on natural spices and seasonings, composition of food additives on acidity regulator, raising agent in, emulsifiers, antioxidants, аmplifier taste.otherрозпушувачleaveningбульйон м’яснийпосилювачі смакуmeat brothsauceкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівКомпозиція для виробництва сметанних соусів (Патент на корисну модель № 47542)