Ріпка, Наташа ІванівнаКовбаса, Володимир МиколайовичФалендиш, Наталія ОлексіївнаКовальов, Олександр Володимирович2013-03-182013-03-182004Деклараційний патент на винахід 69266 А Україна, (51) 7 А23L1/216. Склад рецептури для чіпсів картопляних / Ріпка Н. І., Ковбаса В. М., Фалендиш Н. О., Ковальов О. В.; заявник та патентовласник Націон. унів.-т харчових технологій. - № 20031212254; заявл. 24. 12. 2003; опубл. 16. 08. 2004 бюл. № 8, 2004 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6864В роботі запропоновано спосіб виробництва чіпсів картопляних до складу рецептури яких вводять пшеничні висівки, які володіють радіопротекторними та профілактичними властивостями. Експериментально встановлено, що оптимальне дозування висівок пшеничних складає 10 %. Таке дозування забезпечує отримання високоякісного продукту з хорошими органолептичними властивостями. The authors propose a method of production of potato chips in the formulation which is administered wheat bran having radioprotective and preventive properties. Experimentally found that the optimal dose wheat bran is 10%. This dose provides a high-quality product with good organoleptic properties.uk-UKчіпсикартопляна крупкакартопляний крохмальвисівки пшеничніканцерогенні речовинибілокchipspotato gritspotato starchwheat brancarcinogensproteinкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівСклад рецептури для чіпсів картопляних (Деклараційний патент на винахід № 69266)Other