Розвиток малого бізнесу в агропромисловій сфері прикордонного регіону України - Стегура, Василь Васильович (My University, 2005)
У дисертації сформульовані і обґрунтовані теоретико-методологічні положення економіки, організації і управління підприємствами малого бізнесу в агропромисловій сфері прикордонного регіону України. Розкриті смислове поле підприємництва та підприємницького середовища, викладена методологія обґрунтування розвитку малого бізнесу в реальному секторі економіки, а також специфічні особливості розвитку і формування підприємництва в прикордонному регіоні. In the dissertation are formulated and the theoretical-methodological bases of economy, organization and management of the enterprises of small business in agroindustrial sphere of frontier region are proved. Are opened economic essence of business in real sector of economy and its (her) role in development of frontier region.
Keywords: мале підприємництво; економіка підприємства; ринкова трансформація; євроінтеграція; інноваційна стратегія підприємства; економічний механізм; регуляторна політика; державне управління; small business; economy of the enterprise; market transformation; innovation of strategy; economic mechanism; regulation policy; state management