Лазаренко, Михайло ВасильовичБаглюк, Сергій ВолодимировичКороль, Анатолій МиколайовичНосенко, Тамара Тихонівна2014-06-122014-06-122003Теплофізичні дослідження молекулярної рухливості частково кристалічного олігомера / М. В. Лазаренко, С. В. Баглюк, А. М. Король, Т. Т. Носенко // Науковий вісник Миколаївського державного університету. – Миколаїв, 2003. – Вип. 6. - С. 52-53.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15013До олігомерів відноситься рослинний жир, який має розгалужену макромолекулу, складену з триацилгліцеринів. Фізичні та технологічні властивості рослинного жиру визначаються аморфно-кристалічним станом. Порівняно з процесами кристалізації є практично не вивченим аморфний стан і зміни термодинамічних і кінетичних параметрів у ньому. The oligomers include vegetable fat, which has a branched macromolecule consisting of a triacylglycerol. Physical and technological properties of vegetable fat determined amorphous-crystalline state. The amorphous state and changes of the thermodynamic and kinetic parameters hardly have studied compared with the processes of crystallization.otherрелаксаційний процесрелаксаційні характеристикимолекулярна структурарослинний жиртеплоємністьrelaxational processrelaxational characteristicsmolecular structurevegetable oilheat capacityкафедра фізики та професійної безпекикафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівТеплофізичні дослідження молекулярної рухливості частково кристалічного олігомераArticle