Махинько, Валерій МиколайовичЧерниш, Людмила МиколаївнаВласюк, Володимир МиколайовичЗемлінська, Марія Дмитрівна2016-05-262016-05-262015Використання рисового білкового ізоляту для збагачення хлібобулочних виробів / В. М. Махинько, Л. М. Черниш, В. М. Власюк, М. Д. Землинська // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. – Харків, 2015 - Вип. 166. - С. 63-69.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/23423У статті обґрунтовано необхідність збагачення білком хлібобулочних виробів з пшеничного борошна та показана перспективність використання з цією метою рисового білкового ізоляту. Вивчення технологічних показників добавки та приготованого з її внесенням пшеничного тіста показало технологічну необхідність сумісного внесення у збагачені вироби рисового білкового ізоляту та сухої пшеничної клейковини. Охарактеризовано харчову цінність збагачених виробів. In the article the necessity of protein enrichment of bakery products from wheat flour and is showing promise of use for this purpose of rice protein isolate. The investigated technological parameters of additive and made with the introduction of wheat flour indicated a technological need for joint inclusion in products enriched with rice protein isolate and dry wheat gluten. The characteristic nutritional value of enriched products.uk-UKхліббілокізолятрисамінокислотибіологічна цінністьbreadproteinisolatericeamino acidsbiological valueкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівВикористання рисового білкового ізоляту для збагачення хлібобулочних виробівArticle