Перспективи використання суперфудів у технологіях м’ясопродуктів - Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав Юрійович (Галенко, О. Перспективи використання «суперфудів» у технологіях м’ясопродуктів / О. Галенко, В. Шаповалов // Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. – С. 271., 2020)
Мета роботи полягала у розроблені м’ясного виробу із внесенням до складу інгредієнтів з високим вмістом макронутрієнтів. «Суперфуд» – це сировина природного рослинного походження, що відрізняється високим вмістом протеїнів, вітамінів, мінералів, незамінних кислот, антиоксидантів, інших корисних речовин та має мінімум калорій. Такі «суперфуди» або продукти їх переробки, відносять до біологічно активних добавок до їжі для здорового харчування людини. Деякі «суперфуди» через вміст в них поживних речовин використовуються для поліпшення серцево-судинної системи і нормалізації рівня цукру в крові. Відсутність харчової алергії, побічних ефектів і безліч корисних впливів на організм - всі ці якості роблять такі інгредієнти на порядок кориснішими, ніж звичайні продукти широкого споживання. The aim of the work was to develop a meat product with ingredients high in macronutrients. "Superfood" is a raw material of natural plant origin, which has a high content of proteins, vitamins, minerals, essential acids, antioxidants and other nutrients and has a minimum of calories. Such "superfoods" or products of their processing, are biologically active food additives for healthy human nutrition. Some "superfoods" due to their nutrient content are used to improve the cardiovascular system and normalize blood sugar levels. The absence of food allergies, side effects and many beneficial effects on the body - all these qualities make such ingredients an order of magnitude more useful than conventional consumer products.
Keywords: суперфуд; макронутрієнти; добавки; superfood; macronutrients; supplements; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів