Силка, Ірина МиколаївнаКирпіченкова, Оксана МиколаївнаКарпенко, Варвара2020-07-012020-07-012018Силка, І. М. Страви української кухні в контексті сучасного харчування / І. М. Силка, О. М. Кирпіченкова, В. О. Карпенко // Вчені записки Таврійського Національного університету імені В.І. Вернадського. – 2018. - 29 (68), № 4, Ч. 2. - С. 131 – 135.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31732У статті наводяться дані досліджень щодо розробки нової технології галушок підвищеної харчової цінності. Для підвищення харчової цінності додано гречане борошно, житні висівки та порошок мускатного горіху. На основі отриманих результатів розроблена технологічна схема, нова рецептура, розраховано хімічний склад яблучних галушок, обгрунтовано доцільність використання добавок для розширення асортименту борошняних виробів підвищеної харчової цінності в закладах ресторанного господарства. The article presents research data on the development of new technology dumplings of high biological value. To improve the biological value of buckwheat flour added and rye bran. Based on the results obtained, a new recipe was developed, the chemical composition of apple dumplings was calculated, the possibility of using additives was justified. It will expand the range of flour products of high nutritional value in restaurants.галушкитехнологіягречане борошножитні висівкихарчова цінністьdumplingstechnologybuckwheat flourrye brannutritional valueкафедра готельно-ресторанної справиСтрави української кухні в контексті сучасного харчуванняThesis