Управління процесами підвищення якості пива - Романов, Микола Сергійович (My University, 2021)
Якість пива може бути оцінено кваліметричними методами за допомогою комплексного показника. Виробництво пива є масовим і тому величина комплексного показника якості виробів змінюється. Метою процесу в цілому є підвищення прибутковості та конкурентоспроможності підприємства за рахунок підвищення якості продукції та всіх супутніх процесів, що можна оцінити за допомогою параметрів якості. Так, зміна фізико-хімічних властивостей сусла та параметрів затирання та бродіння є основними показниками , які впливають на результат. Крім названих основних дій, на якість готового пива дуже впливають вологість товарного солоду, дотримання пауз затирання, вміст ферментів та інші фактори. Через це величина комплексного показника якості готового пива змінюється випадково та має ймовірнісний характер.
Keywords: якість пива; комплексний показник якості; параметри затирання; паметри бродіння; beer quality; comprehensive indicator of quality; grinding parameters; fermentation parameters; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка