Романов, Микола Сергійович2023-11-222023-11-222021Романов, М. С. Управління процесами підвищення якості пива / М. С. Романов // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 87 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15–16 квітня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – Ч. 2. – С. 347.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41584Якість пива може бути оцінено кваліметричними методами за допомогою комплексного показника. Виробництво пива є масовим і тому величина комплексного показника якості виробів змінюється. Метою процесу в цілому є підвищення прибутковості та конкурентоспроможності підприємства за рахунок підвищення якості продукції та всіх супутніх процесів, що можна оцінити за допомогою параметрів якості. Так, зміна фізико-хімічних властивостей сусла та параметрів затирання та бродіння є основними показниками , які впливають на результат. Крім названих основних дій, на якість готового пива дуже впливають вологість товарного солоду, дотримання пауз затирання, вміст ферментів та інші фактори. Через це величина комплексного показника якості готового пива змінюється випадково та має ймовірнісний характер.otherякість пивакомплексний показник якостіпараметри затиранняпаметри бродінняbeer qualitya comprehensive indicator of qualitygrinding parametersfermentation parametersкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. ЛаданюкаУправління процесами підвищення якості пиваThesis