Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна2021-12-092021-12-092020Стукальська, Н. М. Удосконалення технології борошняної кулінарної продукції / Н. М. Стукальська // Food Аdditives. Healthy Man and Human Patient Diet : proceedings of IХ International scientific and practical internet conference. – Prague, Oktan-Print s.r.o., 2020. – Р. 59–60.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/36773Організація повноцінного збалансованого харчування стало найважливішим соціальним завданням і пріоритетним напрямком сучасної харчової індустрії. Саме тому актуальності набирає необхідність розроблення і налагодження виробництва різноманітних спеціальних харчових продуктів, додатково збагачених дефіцитними нутрієнтами, а саме йодом та харчовими волокнами. Розроблені вироби можна пропонувати дітям і дорослим з метою профілактики йододефіциту, для покращення травлення (за рахунок підвищеного вмісту харчових волокон) та зміцнення імунітету (за рахунок комплексу вітамінів групи В).otherйодхарчуванняхарчові волокнавареникиiodinedumplingsfooddietary fiberкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїУдосконалення технології борошняної кулінарної продукціїThesis