Солошенко, Катерина ІгорівнаЛич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаВолошина, Ірина Миколаївна2024-11-182021Солошенко, К. Визначення амінокислотного складу високомолекулярних білків козиного молозива / К. Солошенко, І. Лич, І. Волошина // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15 – 16 квітня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – Ч. 1. – С. 418.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45812У високомолекулярних білках молозива кіз переважають такі незамінні амінокислоти, як лейцин, лізин, треонін та валін, а серед замінних амінокислот – глутамінова та аспарагінова кислоти, серин та пролін. Отже, у білках молозива кіз переважають амінокислоти, що впливають на імунну систему.The high molecular weight proteins of goat colostrum are dominated by such essential amino acids as leucine, lysine, threonine and valine, and among the replaceable amino acids – glutamic and aspartic acids, serine and proline. Therefore, goat’s colostrum proteins are dominated by amino acids that affect the immune system.ukкафедра біотехнології і мікробіологіїмолозиво кізамінокислотиімунна системаgoatʼs colostrumamino acidsimmune systemВизначення амінокислотного складу високомолекулярних білків козиного молозиваThesis