Сімахіна, Галина Олександрівна2012-03-202012-03-202008Сімахіна, Г. О. Біоантиоксиданти – необхідні компоненти оздоровчого харчування / Г. О. Сімахіна // Наукові праці НУХТ. – 2008. – № 25. - С. 104-106.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/464З’ясовано сучасні тенденції у системі захисту біологічних структур, передусім тканинних ліпідів, від ушкоджуючої дії вільних радикалів та перекисів і добору природних рослинних компонентів для створення нових оздоровчих продуктів антиоксидантної дії. There are elucidated the main tendencies in the system of biological structures’ (particularly the tissue lipids) protection from the harmful influence of free radicals and peroxides, and in the choice of natural plant components for creating the new healthy foodstuff with antioxidant action.uk-UKвільні радикалиперекисне окислення ліпідівокислювальний стресантиоксидантиантирадикальна активністьрослинна сировинаlipidsbiomembranesantioxidantsfree radicalsperoxidesfree radical oxidationкафедра технології оздоровчих продуктівБіоантиоксиданти – необхідні компоненти оздоровчого харчуванняArticle