Функціонування неологізмів на тлі глобалізаційний світовий процесів - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2025)
У науковій праці проаналізовано особливості функціонування неологізмів як динамічного результату науково-технічного прогресу та глобалізаційних процесів у сучасній українській мові. На основі розвідок відомих мовознавців розглянуто класифікацію інноваційної лексики – від власне неологізмів та англіцизмів до семантичних трансформацій і авторських оказіоналізмів. Автор підкреслює, що мова як живий організм активно адаптує нові лексеми для відображення актуальних суспільно-політичних і культурних реалій.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; англіцизми; неологізми; neologisms; anglicisms