Фещенко, Галина ПетрівнаПоліщук, Галина ЄвгеніївнаКочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна2013-05-152013-05-152004Фещенко, Г. П. Термізація молока як спосіб поліпшення його технологічних властивостей / Г. П. Фещенко, Г. Є. Поліщук, О. В. Кочубей // Молочна промисловість. – 2004. – №1. – С. 38-40.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7804Доведено доцільність використання первинної термообробки вихідного молока – термізації, з метою підвищення його термостійкості, поліпшення якісних характеристик молока та стійкості до зберігання. Вивчено характер змін фізико-хімічних показників молока після термізації і протягом зберігання. Встановлено оптимальний режим термізації при виробництві молочних продуктів. One substantiated appropriateness (feasibility) of the primary heat treatment – thermization – of original milk, aimed to improve its thermal stability, quality properties and storage stability. Change patterns in physical and chemical indicators of milk after thermization and during storage were studied. Optimal thermization conditions for dairy products were determined.otherмолокопервинна термообробкатермізаціятермостійкістькислотністьалкогольна пробаmilkthe primary heat treatmentthermizationthermal stabilityacidityalcohol testкафедра технології молока і молочних продуктівТермізація молока як спосіб поліпшення його технологічних властивостейArticle